Mød os på HI, 1.-3. oktober 2019
19 september, 2019
Brexit og mulige konsekvenser vedrørende køb og salg af maskiner
18 december, 2019

Bila Robotics og Maskinsikkerhed ApS indleder samarbejder om kurser i CE-mærkning

Bila Robotics A/S står for markedsføring og salg i Danmark af collaborative robotter fra danske Universal Robots. ”Brian Spetzler oplyser: ” Det går rigtigt godt med indførelse af UR-robotter i dansk industri. Men vi kan se at der er plads til rigtigt mange flere, og både vi og integratorerne af robotløsningerne gør en stor indsats. En af de store begrænsninger er stadig brugernes bekymring for sikkerheden. Det arbejder vi med på flere fronter. Og et nyt tiltag er en yderligere træning af de integratorer, der køber en UR-robot og så leverer den samlede løsning til brugere. Vi har valgt at alliere os med en kendt specialist i branchen Maskinsikkerhed ApS, og vi udbyder det første kursus allerede i januar 2020.”

Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed ApS: ”Bila Robotics henvendte sig, og vi kunne se at opgaven ligger i lige linie med de konsulentopgaver og undervisning vi laver på collaborative robotter i forvejen.

Det bliver intensivt når vi påstår at deltagerne efter 2 dage selv kan CE-mærke simplere løsninger med URs robotter, men vi har gennem tiden haft over 1000 teknikere på 2 dages kursus i CE-mærkning af maskiner, og på dette kursus kan vi koncentrere os om én basismaskine, brugt i forskellige anvendelser. Og vi deltager aktivt i de standardiseringsgrupper, hvor kommende sikkerhedskrav til robotter og collaborative robotter fastlægges. Og den viden læggere vi jo også i kurset. Så vi glæder os til samarbejdet”.

Første kursus afholdes 7.-8. januar 2020.

Læs mere om kurset her