Maskindirektivet

Maskinsikkerhed ApS har den nødvendige know-how og erfaring til at hjælpe dig, som er både fabrikant og bruger med at vurdere behovet for løsninger og foreslå nødvendige forbedringer. Vores løsninger tager udgangspunkt i den for kunden mest hensigtsmæssige løsning, hvor der også tages hensyn til maskinens anvendelse, herunder om den skal sælges i store styktal, om den kun bruges et halvt år før skrotning, eller om den skal køre 1 time eller 24 timer i døgnet.

Vi kan også lave en vurdering af, om en maskine eller en hel maskinpark overholder gældende krav og foreslå, hvilke sikringsløsninger der vil være de mest fornuftige. Det har vi hjulpet både fabrikanter og brugere med, og vi står selvfølgelig inde for, at vores løsninger overholder gældende krav.

Vi kan hjælpe dig med:

Er du fabrikant?
  • Afklare om en maskine overholder gældende krav, før den bygges/sælges
  • Designe gode sikringsløsninger, som tillader fornuftig produktion, og som kan betales, dvs. løsninger som både fabrikant og bruger kan lide
  • Lære fabrikanter at bygge sikre maskiner
Er du en brugervirksomhed?
  • Afklare om en maskine eller en hel maskinpark er forsvarligt indrettet og foreslå evt. nødvendige løsninger
  • Opstille krav før der indkøbes nye maskiner og udføre kontrol før betaling af sidste rate
  • Lære brugervirksomheder at vurdere, vælge og dokumentere sikringsløsninger

Godt at vide om Maskindirektivet

Nye maskiner skal overholde Maskindirektivet, og gør de det, anser myndighederne maskinerne for at være tilstrækkeligt sikre. Ældre maskiner skal løbende opdateres sikkerhedsmæssigt.

Den nødvendige sikkerhed kan opnås på mange måder, fx kan presser sikres med lysgitter, områdeføler, sikker afstand til bevægelige dele, lukket værktøj og mange andre løsninger.
Hvilken løsning, der skal vælges, afhænger af maskinens brug, gældende sikkerhedskrav, hvordan maskinen i øvrigt er indrettet samt pris for sikringsløsningen.

Maskinsikkerhed ApS rådgiver både store og små virksomheder, lige fra den største koncern til den mindste smedevirksomhed.

Læs om dine rådgivningsmuligheder, og bestil en konsulent

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret om bl.a. ændringer på standarder, vores nye kurser og andet branchenyt
Loading

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ring til os på telefon 44 47 31 56
eller skriv til info@maskinsikkerhed.dk
Få et godt råd gratis.
Meget kan ordnes på 5 minutter.