Brugsanvisninger til maskiner

Standarden DS/EN ISO 20607:2019 Sikkerhedskrav til maskiners brugsanvisning er harmoniseret som Maskindirektivets minimumskrav, gældende for alle maskiner, der leveres som nye efter 1. april 2020.
Standarden er lidt overraskende trådt i kraft uden overgangsordning, men du kan selvfølgelig hente hjælp hos os, hvis du har brug for det: Vi har templates, skemaer og gode standardtekster til indsættelse i brugsanvisninger.
Nedenfor kan du se det meget informative webinar om de nye sikkerhedskrav, der blev afholdt af Maskinsikkerhed ApS' Hans Morten Henriksen, 28. april 2020.

Maskinsikkerhed ApS' direktør Hans Morten Henriksen har, som eneste danske repræsentant, deltaget aktivt i udarbejdelsen de sidste 4½ år, og har afholdt adskillige kurser om brug af standarden.

Arbejdet er udført i arbejdsgruppen ISO TC 199 wg 5, hvor man også arbejder på opdatering af ISO 12100 Risikovurdering, Hackersikring og Artificial Intelligence mv.

DS/EN ISO 20607 gælder ALLE nye maskiner, dvs. selv om en maskine allerede har krav til brugsanvisningens indhold i en C-standard, fx robotstandarderne DS/EN ISO 10218-1/-2, skal alle relevante krav i DS/EN ISO 20607 også opfyldes.

ISO 20607 har været gældende standard for maskiner leveret uden for EU/EØS siden juni 2019. Om det er et ubetinget lovkrav at følge standarden, må afgøres land for land. Til USA og Kina er vi kraftigt blevet anbefalet at følge den.

Kursus i brugsanvisninger


23.-24. juni i Ballerup.

Lær at opfylde kravene fra Maskindirektivet og DS/EN ISO 20607 til maskinens brugsanvisning. På kurset gennemgås krav fra Maskindirektivet, DS/EN ISO 20607 og andre standarder kombineret med øvelser/gruppeopgaver, hvor du kommer igennem formulering af tekster til opfyldelse af kravene.

Se flere datoer og tilmeld

Netværksmøde om brugsanvisninger


30. september 2020 i Middelfart

Årligt netværksmøde - en undervisnings-/kursus-/erfaringsudvekslings-dag for deltagere i netværksgruppen “Brugsanvisninger” ; dvs jer der allerede er godt inde i maskiners brugsanvisninger og DS/EN ISO 20607.

Tilmeld netværksmøde

Netværksgruppe på LinkedIn

Hvis du ønsker at følge med i kursustilbud og opdateringer på området, så få en invitation til vores lukkede LinkedIngruppe for jer der arbejder med brugsanvisninger.

Skriv til pbr@maskinsikkerhed.dk.