Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en gratis skabelon til risikovurdering.Loading

Kurserne CE-mærkning l-lll oprettes igen i juni 2018, Middelfart. Stadig ledige pladser.
2 maj, 2018
Guide til Maskindirektivet er kommet på dansk
14 august, 2018

Nye robottyper skaber nye muligheder – og nye udfordringer. Maskinsikkerhed ApS viser eksempler på jubilæumskonference

Med billige kollaborative robotter (- dem uden hegn, f.eks. fra Universal Robots) kan langt flere opgaver automatiseres, til en pris der er rentabel. Dette har sat gang i helt nye stribe af start-ups, der forbedrer de kollaborative robotter.

En af disse start-ups er Kelvin Tool fra 4Tech ApS, der på sikker og forsvarlig vis lader robotten selv skifte værktøj, helt automatisk. Dette øger robottens fleksibilitet i det brugeren nu selv kan tilføje nye værktøjer.

En lille udfordring er, at brugeren skal vurdere og dokumentere, at robotten stadig er sikker med de nye værktøjer: Nu er brugeren jo fabrikant af den ændrede løsning. For mange virksomheder er dette et problem.

Maskinsikkerhed ApS bruger dette som et eksempel på, hvordan en brugervirksomhed kan lave en kort men tilstrækkelig risikovurdering. Det sker på Maskinsikkerhed ApS’ jubilæumskonferencer om risikovurdering med Arbejdstilsynet, 28., 29. og 30. maj i hhv. Kolding, Aalborg og Værløse.

”Vi har hørt mange udtale sig om, hvor svært det er at lave en ny risikovurdering for en ændret løsning med kollaborative robotter. Men hvis basis-risikovurderingen er god, bør en ændret anvendelse kunne risikovurderes på et par timer hvis den valgte løsning er forsvarlig: Der er jo forskel på om en griber skiftes til en vakuum-løfter, eller man forsøger sig med en rundsav. Den sidste løsning kræver en del forudsætninger, før den er forsvarlig på en kollaborativ robot; oplyser Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed ApS.

Yderligere oplysninger om Kelvin Tool Changer på www.toolchanger.eu

Yderligere oplysninger om Jubilæumskonferencerne (deltagelse er gratis) på www.maskinsikkerhed.dk/konference

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.