Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en gratis skabelon til risikovurdering.Loading

Maskindirektivets risikovurdering:
25 års jubilæumskonference

Maskinsikkerhed ApS afholder sidst i maj 2018 3 gratis 25 års jubilæumskonferencer i Aalborg, Kolding og Værløse

Maskinsikkerhed ApS fortæller, i samarbejde med Arbejdstilsynet, om Maskindirektivets krav til risikovurdering, hvordan risikovurderingen gennemføres i praksis, krav til dokumentation og hvordan dokumentationen nemt kan udarbejdes i både små og store organisationer.

Som et eksempel gennemgås en ændring af en robotløsning uden hegn, en såkaldt collaborativ/samarbejdende robot: Udskiftning af forskellige værktøjer giver nye egenskaber, og måske nye risici: Hvordan gennemføres en risikovurdering hurtigt og enkelt, vist med konkrete eksempler..

Desuden gennemgås de 3 modeller for dokumentation af risikovurdering, Maskinsikkerhed ApS primært anvender, afhængig af opgaven og kunden: Vores egen i hhv. Word eller Excel, samt programmet Docufy.

Word-modellen eftersendes gratis til de deltagere, der ønsker det.

Faktaboks

Hans Morten Henriksen, direktør, Maskinsikkerhed ApS, har arbejdet med Maskindirektivet i 25 år. Hans Morten er uddannet produktionsingeniør og har arbejdet både i Arbejdstilsynet og Fødevarestyrelsen. Siden 1996 har Hans Morten rådgivet omkring maskinsikkerhed og CE-mærkning. Maskinsikkerhed ApS blev stiftet 1996 og har i dag 25 ansatte.

25 års jubilæum med Maskindirektivet

Anledningen til at holde konferencerne er, at Maskinsikkerhed ApS' stifter Hans Morten Henriksen nu har arbejdet med Maskindirektivet i 25 år. 1. maj 1993 tiltrådte han en stilling i Arbejdstilsynet, hvor han havde til ansvar at formidle og sagsbehandle Maskindirektivet, samt deltage i udarbejdelse af standarder under direktivet. ”Selv om jeg kom med en baggrund som civilingeniør i produktion, som indkøber/bruger i en produktionsvirksomhed og som udvikler/designer/sælger på en maskinfabrik, var det nogle år med en meget stejl læringskurve: Maskindirektivet trådte i kraft 1. januar 1993 med en overgangsordning på 2 år. Jeg brugte rigtigt mange timer på information, i form af telefonrådgivning, på seminarer og kurser, og jeg fik da også lige skrevet en bog om emnet i fritiden”, oplyser Hans Morten Henriksen.

”I 1996 var jeg tilbage på maskinfabrikken, men den private telefon ringede tit: ”Hvad skal du på lørdag? Vi har nogen maskiner vi skal have lavet risikovurdering på, så vi er sikre på at de er i orden før vi leverer”. I starten var det jo er herligt supplement til lønnen, men efter nogle år som bibeskæftigelse viste det sig som en bæredygtig vej til forsørgelse. Nu har det så taget overhånd med i alt 25 ansatte i Maskinsikkerhed ApS.”

Efter konferencen er Maskinsikkerhed ApS vært for en jubilæumsreceptionen, dvs. øl/vand og sandwich, og flere spørgsmål og hyggesnak.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret om bl.a. ændringer på standarder, vores nye kurser og andet branchenyt '
Loading

Konferencen holdes i samarbejde med Arbejdstilsynet

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ring til os på telefon 44 47 31 56
eller skriv til info@maskinsikkerhed.dk
Få et godt råd gratis.
Meget kan ordnes på 5 minutter.