• Netværksmøde om brugsanvisninger

  Årlig undervisnings-/kursus-/erfaringsudvekslings-dag for deltagere i netværksgruppen “Brugsanvisninger” ; dvs jer der allerede er godt inde i maskiners brugsanvisninger og DS/EN ISO 20607.

  Til næste møde i Maskinsikkerheds Brugsanvisningsgruppe har vi en del nye emner. Dels den kommende Maskinforordning, dels at vores standard ISO 20607 Maskiners brugsanvisning skal opdateres til Maskinforordningen. Maskinsikkerheds Hans Morten Henriksen er indledende projektleder på ISOs opdatering. Desuden skal Hans Morten Henriksen lave et udkast til en standard for fjernstyring, og var dette ikke kommet med, skulle der have været meget med om betingelser for fjernstyring i ISO 20607.

  Program under udarbejdelse

  Send gerne forslag til emner til pbr@maskinsikkerhed.dk

  Dato: 1. februar 2024
  Tidspunkt: 9.00-16.00
  Sted: Middelfart

  Deltagere
  Kurset er for maskinfabrikanter og -brugere.

   

  kr. 3.100,00
 • Brugsanvisninger jf. Maskindirektivet og ISO 20607

  På dette kursus lærer du om regelgrundlaget for maskiner og proceduren for CE-mærkning samt om maskinfabrikantens ansvar og pligter i forhold til brugsanvisninger. Programmet omfatter Maskindirektivets krav til maskiners brugsanvisninger, standarder, brugsanvisningers indhold jf. DS/EN ISO 20607, krav fra andre B-standarder mm. På kurset gennemgås krav fra Maskindirektivet, ISO 20607 og andre standarder kombineret med øvelser/gruppeopgaver, hvor du kommer igennem formulering af tekster til opfyldelse af kravene. Varighed pr. dag 9.00 – 15.30 (Kan variere).

  Den kommende Maskinforordning afløser Maskindirektivet, og dette får selvfølgelig også indflydelse på brugsanvisningerne. Vi har opdateret dette 2-dages kursus til også at gennemgå de ændringer I skal forholde jer til.

  De vigtigste ændringer er:
  – Der kommer mulighed for at spare papirversionen, på visse betingelser
  – Der er flere nye krav, der skal indføres.

  Kurset holdes over 2 dage og prisen inkluderer hotel og forplejning.

  kr. 13.900,00
 • Introduktion til brugsanvisninger

  De grundlæggende regler for brugsanvisninger til maskiner.

  Hvordan laver man brugsanvisninger der overholder kravene fra Maskindirektivet og Arbejdstilsynet?
  På dette kursus lærer du om regelgrundlaget for maskiner og proceduren for CE-mærkning samt om maskinfabrikantens ansvar og pligter i forhold til brugsanvisninger.
  Du får en model og skabelon, der trinvis vil tage dig gennem processen, og som viser hvilke oplysninger fra risikovurdering og standarder du skal bruge. Varighed 9.00 – 15.30 ( Kan variere )

  kr. 5.100,00