Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en gratis skabelon til risikovurdering.Loading

CE-mærkning, Maskindirektivet og sikre maskiner l-lll

CE-mærkning af maskiner og anlæg (ll)

På dette kursus får du et rigtigt godt kendskab til regelgrundlaget for indretning af maskiner og CE-mærkning. Kurset har fokus på anlæg, hvor der indgår flere maskiner eller delmaskiner, på ombygning eller sammenbygning af maskiner og importerede maskiner.

Du lærer at skelne mellem en væsentlig og ikke væsentlig ændring af en maskine, og hvornår det kræver fornyet CE-mærkning, samt hvordan ændringer dokumenteres, og hvad du skal være opmærksom på. Sidst, men ikke mindst, kommer vi ind på specielle forhold i Maskindirektivets regler og hvilke regelgrundlag, du skal holde dig opdateret i, så du og din virksomhed kan handle ansvarligt.

Kursusindhold

  • De væsentligste krav i Maskindirektivet og nogle af de vigtigste standarder: Bygning, sammenbygning, ombygning, ændring af både nye og gamle maskiner - ansvar, opgaver og praktiske råd
  • Krav til sikker indretning under indkøring, fejlsøgning, fejlafhjælpning og rengøring: Hvad må fabrikantens ”eget uddannede personale”? Hvad må brugerens uddannede personale? Hvornår er en maskine ”taget i brug”?
  • Køb og salg af maskiner: Effektiv anvendelse af begrebet ”delmaskiner” ved køb og salg. Køb af maskiner udenfor EØS - ansvar, opgaver og praktiske råd
  • Maskiner under Bilag IV, kaldet ”særligt farlige maskiner”: Hvornår er man omfattet, og hvad medfører det? Ansvar og opgaver ved ombygning, belyst med eksempler
  • Standarder med krav, som de fleste fabrikanter og produktionsvirksomheder bør kende

Målgruppe

Kurset er for dig, der arbejder med maskiner og/eller deltager i ombygning og sammenbygning af maskiner til produktionslinjer o.l.

Du skal have et basalt kendskab til Maskindirektivet og CE-mærkning ved, for eksempel, at have deltaget i vores kursus: ”Introduktion til CE-mærkning”.

En forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb er at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

Dato og tilmelding
23. oktober 2019, Aalborg
30. oktober 2019, Middelfart
26. februar 2020, Ballerup
4. marts 2020, Aalborg
11. marts 2020, Middelfart


TILMELD
3.450,- DKK ekskl. moms

Rabat: Der gives 10 % rabat, når 2 eller flere fra samme firma tilmelder sig kurset på samme kursusdato. Ved køb af pakken CE-mærkning I-III er der ca. 20 % rabat og en samlet pris på 8.600 DKK ekskl. moms.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Kontakt kursusafdelingen
Du er altid velkommen til at kontakte Maskinsikkerhed ApS for at høre nærmere om kursets indhold, og for at finde ud af om kurset er noget for dig.

E-mail: kursus@maskinsikkerhed.dk

Telefon: 88 73 77 95

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ring til os på telefon 44 47 31 56
eller skriv til info@maskinsikkerhed.dk
Få et godt råd gratis.
Meget kan ordnes på 5 minutter.