Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en gratis skabelon til risikovurdering.Loading

Design af maskiners elektriske system efter DS/EN 60204-1

(opdateret til prEN 60204-1:2016)

Maskindirektivets krav til installation af elektrisk udstyr på maskiner fremgår af DS/EN 60204-1: Kurset omfatter standardens dækningsområde og anbefalinger til, hvordan standarden kan og bør anvendes samt vigtigheden af at udarbejde en fyldestgørende og korrekt specifikation af både el-tavler og udstyr samt forbindelser på selve maskinen.

På kurset ser vi på de vigtigste krav i standarden og på, hvordan de omsættes til praksis. Vi ser på de oftest sete fejl og hvornår andre standarder og regelsæt bør anvendes. Vi ser også på mere specifikke ting, som kortslutningsbeskyttelse, grundlæggende beskyttelse og beskyttelse mod fejl. Vi kommer også ind på opdeling af tavler, opdeling af maskin-/bygnings-el, krav til mærkning mv..

Derudover ser vi på, hvad ændringerne og nyhederne i den nye IEC 60204-1:2016 (og DS/EN 60204-1:2016) vil betyde. Kort sagt kommer vi igennem alle emner, som DS/EN 60204-1 dækker.

Kursusindhold

Dag 1: Dagens emner vil være beskyttelse af elektrisk stød, beskyttelse af udstyr samt krav til styrekredsen.

Dag 2: Installation af udstyr, teknisk dokumentation og verifikation samt opsummering og repetition af det gennemgået stof.

Deltagere

Kurset er målrettet el-kyndige, der arbejder med design og installation af el på maskiner og som ønsker at gøre det korrekt efter den gældende basisstandard på området.

Vi anbefaler at du også deltager på kurserne "Design af tavler til maskiner DS/EN 61439-1/-2" på dette kursus får du en gennemgang af standarden DS/EN 61439-1/-2 for Lavspændingssandarder, samt kurset "Sikker el på maskiner: Når DS/EN 60204-1 ikke er nok" som er basisstandarden for design af sikker el på maskiner, som skal suppleres med andre standarder. Ved at kombinere alle 3 kurser kan du som kursist afslutte kurset med en frivillig diplom-eksamen.

En forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb er, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

OBS

Dette kursus ikke omhandler design af sikkerhedsstyrekredse efter DS/EN ISO 13849-1. For at blive dygtigere inden for det felt, skal du vælge et eller flere af kurserne om konstruktion og validering af sikkerhedsrelaterede dele af styresystemer efter DS/EN ISO 13849-1 og DS/EN ISO 13849-2.

Medbring selv

Kursisten skal selv medbringe en bærbar PC med MS Excel installeret. Den skal bruges til øvelser i tavlespecifikation med TS-DOK.

Dato og tilmelding
26.-27. februar 2020, Middelfart

TILMELD
6.800,- DKK ekskl. moms

Til dette kursus kan der tilkøbes overnatning og forplejning for DKK 1.600,- pr. person.

Rabat: Der gives 10 % rabat, når 2 eller flere fra samme firma tilmelder sig kurset på samme kursusdato. Ved køb af alle tre kurser i "El på maskiner" opnås en rabat på ca. 20 %.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Kontakt kursusafdelingen
Du er altid velkommen til at kontakte Maskinsikkerhed ApS for at høre nærmere om kursets indhold, og for at finde ud af om kurset er noget for dig.

E-mail: kursus@maskinsikkerhed.dk

Telefon: 88 73 77 95

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ring til os på telefon 44 47 31 56
eller skriv til info@maskinsikkerhed.dk
Få et godt råd gratis.
Meget kan ordnes på 5 minutter.