• Konference: Maskindirektivet afløses af Maskinforordningen (AFHOLDT)

  Maskinsikkerhed ApS afholder 4 mini-konferencer med titlen: ”Den kommende Maskinforordning – Hvad skal I gøre anderledes? Og hvornår?”

  Konferencer afholdes i Aalborg, Kolding, Odense og i Ballerup.

  Maskindirektivet afløses af Maskinforordningen, der blev stemt igennem EU-Parlamentet d. 18. april 2023. Der mangler nu kun ministrenes underskrivningsceremoni, svarende til når en dansk lov mangler dronningens underskrift. De vigtigste nyheder er mere bøvl ved ombygning af maskiner og anlæg, mere skal typeafprøves, mulighed for at slippe for papirbrugsanvisninger, krav til hackersikring, software og maskiner, nye krav til delmaskiner, maskiner med selvudviklende adfærd, kraner og mange andre ændringer, både store og små.

  Generelt er det en meget fornuftig opdatering for både fabrikanter og brugere, dog  skal der nu  meget mindre til, før en ombygning bliver til ”en væsentlig ændring”, og dermed kræver en komplet ny CE-mærkning. Det punkt vil medføre mange diskussioner og større omkostninger, og maskinkøbere bør allerede nu indstille sig på de kommende krav.

  Hør mere om hvad den nye forordning kommer til at betyde for dig og din virksomhed.

  Tidspunkt: 12.30 – 16.00

  Når du tilmelder dig nedenfor vil du modtage link og yderligere information pr. mail ca. en uge inden konferencen.

  kr. 2.400,00
 • Webinar: Ny version af Safexpert – version 9.0 på vej med spændende nye features (1. december 2022)

  Den 1. december holder Maskinsikkerhed i samarbejde med IBF Solutions et gratis webinar, hvor I for første gang kan få indblik hvad der venter. Christian Frick fra IBF Solutions vil løfte sløret for de væsentligste af de mange forbedringer og nye features, der kommer med version 9.0 af Safexpert.

  IBF Solutions skriver selv i indledningen til beskrivelsen af version 9.0:

  Man kan godt glæde sig til den nye version 9.0. Selv om der kommer mange nye features, vil brugerne opleve en nem og glidende overgang til den nye version uden at det vil ændre normale arbejdsgange. Vi har lagt store bestræbelser i at lave en ny moderne og intuitiv brugergrænseflade, mens kernefunktionerne såsom risikovurdering og vejledninger til CE har fået en ansigtsløftning, men kan bruges nøjagtigt som hidtil.

  Af nye features nævner de:

  Nyt personligt Dashboard, opgradering af StandardsManager og Safexpert Knowlegde Base, adskillige nye features og funktioner, integration til IBF shop, Safexpert Solution Library og meget mere.

  Hvis man arbejder med risikovurderinger og CE-mærkning i Safexpert , er der god grund til at se med den 1. december og høre mere om detaljerne samt udnytte muligheden for at spørge ind til funktionerne direkte hos eksperten fra IBF Solutions Christian Frick

  Når du tilmelder dig nedenfor vil du modtage link og yderligere information pr. mail ca. en uge inden webinaret.

  Tidspunkt: Kl. 10:00 (1.5 time)

  Loading
 • Webinar: Få styr på UKCA-mærkning (AFHOLDT d. 23. november 2022)

  Maskinsikkerhed afholder d. 23. november 2022 kl 13.00 et gratis webinar om Brexit og UKCA-mærkning af maskiner, trykudstyr, ATEX mv.
  Vi har igen fået vores engelske kollega Martin Keay til at holde et oplæg. Martin Keay er selvstændig konsulent i maskinsikkerhed og CE-mærkning, og har mange års erfaring i branchen. Blandt hans større kunder er det engelske arbejdstilsyn HSE, British Standards, brancheorganisationer samt en del større virksomheder.

  Vi får i øjeblikket mange meget specifikke spørgsmål omkring UKCA-mærkning. For at sikre flest muligt får besvaret deres spørgsmål, må I meget gerne sende jeres spørgsmål til os på forkant (på engelsk). Så vil Martin Keay og Hans Morten Henriksen, direktør Maskinsikkerhed ApS gennemgå dem, og lave et oplæg hvor flest muligt besvares.

  Når du tilmelder dig nedenfor vil du modtage link og yderligere information pr. mail ca. en uge inden webinaret.

  Afholdt

 • Safexpert Online Demo (AFHOLDT)

  Du er velkommen til at deltage på dette gratis webinar som indeholder en demonstration af IT-værktøjet Safexpert. Varighed ca. 1 time.

  Webinaret indeholder følgende:
  – Beskrivelse af risikovurdering i Safexpert
  – Hvordan kan du spare tid på risikovurdering? Vi kigger på biblioteker og anvendelse af skabeloner
  – Håndtering af standarder. Enkel søgning og referering til standarder med Safexpert
  – Spørgsmålsrunde. Få svar på dine spørgsmål

  Husk at tjekke dit spamfilter for din svarmail

 • Webinar: Nyt om ansvar vedr CE-mærkning af maskiner. (AFHOLDT d. 8 september 2021)

  EF-Overensstemmelseserklæring for maskiner: Hvor placeres ansvaret?

  Tidspunkt: 14:00 (45 minutter)

  Maskinsikkerhed ApS’ direktør Hans Morten Henriksen ser frem til på det gratis webinar at fortælle dig om ansvarsstyring – hvad vi vurderer der af nyt, og hvordan du kan/skal forholde dig.

  Se det optagede webinar her

 • Webinar: Maskindirektivets afløser er på vej (AFHOLDT d.16. juni 2021)

  EU-Kommissionen har sidst i april udsendt forslag til Maskindirektivets afløser i form af ”Forslag til Forordning om maskinprodukter”.

  Tidspunkt: 14:00 (1 time)

  Maskinsikkerhed ApS’ direktør Hans Morten Henriksen vil  kort orientere om, hvad vi allerede nu ved om den kommende Maskinforordning, og hvad vi forventer der vil komme til at ske; forventet tidsplan, hovedelementer fra forslaget og hvor der kan forventes justeringer.

  Webinaret er afholdt. Se videoen her

 • Webinar: Aflevering af maskiner under Corona (AFHOLDT d. 21. januar 2021)

  Få gode råd til hvordan du kan minimere risici omkring maskinaflevering under Corona på vores gratis webinar 21. januar 2021

  Tidspunkt: 14.00 (45 minutter.)

  Målgruppe: Maskinfabrikanter, maskinbrugere og montagefirmaer.

  I de særlige omstændigheder, vi befinder os i her under Corona og nedlukning, kan det være en udfordring at få afleveret maskiner til kunden. Det kan fx hænde at fabrikanten ikke kan have egne folk på stedet. Ofte er man så nødt til at stole blindt på kunden, evt. bruge video-optagelser/VR eller lignende.

  Fabrikanten har ansvaret
  Men når fabrikanten overdrager sin EF/EU-Overensstemmelses-erklæring står fabrikanten inde for at alle forhold fra risikovurdering/validering/brugsanvisning vedr. den endelige udformning af maskinen/maskinanlægget er opfyldt. Dvs. køber udfører opgaverne, men det er stadig fabrikantens ansvar, hvis der sker ulykker eller der opstår andre problemer.