Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en gratis skabelon til risikovurdering.Loading

Lock out – tag out – Sikkerhed under service
30 marts, 2017
Den nye guide til Maskindirektivet
16 september, 2017

Maskinsikkerhed ApS kan nu også hjælpe i Rusland

Maskinsikkerhed ApS rådgiver om maskinsikkerhed og CE-mærkning, og haft en betydelig efterspørgsel efter rådgivning af danske maskinfabrikanter af maskiner til USA og Canada. Via agentaftaler, kan Maskinsikkerhed både assistere med at finde rundt i de lokale krav til sikker indretning af maskiner og til at finde designkrav til det elektriske system på maskiner, og desuden få udført evt. test af et lokalt laboratorie. "Nu udbygger vi med Rusland”, oplyser Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed ApS.

Maskinsikkerhed ApS rådgiver om maskinsikkerhed og CE-mærkning, og haft en betydelig efterspørgsel efter rådgivning af danske maskinfabrikanter af maskiner til USA og Canada. Via agentaftaler, kan Maskinsikkerhed både assistere med at finde rundt i de lokale krav til sikker indretning af maskiner og til at finde designkrav til det elektriske system på maskiner, og desuden få udført evt. test af et lokalt laboratorie.

”De fleste krav kan vi jo finde på nettet, men det har været pokkers nyttigt for vores kunder, at vi har lokale kontakter med fingeren på pulsen, der kan svare meget konkret: Hvis du gør sådan, er det i orden. Det er vores kunder jo vant til at vi kan inden for Europa, men at vi også kan i USA/Canada har været efterspurgt. Nu udbygger vi så med Rusland”, oplyser Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed ApS. Det tidligere godkendelsessystem Gost er for mange produkter afløst af ”TR CU”, dvs. Technical Requirements in the (EuroAsiatic) Costums Union. Men det gælder stadig, at et produkt omfattet af reglerne skal være registreret og være EAC-mærket før det kan komme igennem tolden. Maskinsikkerhed ApS har lavet en gensidig agentaftale med et mindre Russisk firma World Wide Gost, der kan stå for at finde de lokale krav til indretning og dokumentation til importerede produkter.

”Vi skulle hjælpe en kunde med at udarbejde den nødvendige dokumentation på en pokkers stor og speciel trykbeholder, men den russiske kunde kunne ikke hjælpe med brugbare svar. Vi spurgte i vores netværk, og fandt hurtigt til frem til firmaet World Wide Gost i Moskva, der kunne svare meget specifik og forbløffende hurtigt. Jeg har jo selv, for mange år siden, rejst som maskinsælger i både Sovjet og Rusland, og følger nogenlunde med i hvad der sker derovre. Samarbejdet fungerede fint i tiden efter, og nu har vi så lavet en formel agentaftale”, oplyser Hans Morten Henriksen. ”Vores opgave er at få defineret produktet og udarbejde den nødvendige dokumentation. De tager sig af alt bureaukratiet, dvs. de finder de krav der skal opfyldes og vurderer den dokumentation vi fremsender, oversætter og udfylder blanketter og ansøgninger, og står også som den lokale registrant med ansvar over for myndigheden”.

Aftalen omfatter hele den EuroAsiatiske Toldunion, dvs Rusland, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan og Armenien. Da Ukraine stadig har et lignende system, er Ukraine også omfattet af aftalen.

”Maskinsikkerheds hovedfokus er stadig på maskiner og tekniske produkter, men da legetøj, fødevarer og meget andet er omfattet af krav om enten TR CU- eller Gost-systemet, assisterer vi gerne” afslutter Hans Morten Henriksen

Maskinsikkerhed ApS informerer om krav til indretning af maskiner til hhv. USA/Canada og Rusland på en af Maskinsikkerheds minikonferencer på HI-17 messen først i oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.