Fællesbillede 2023

Om Maskinsikkerhed ApS

Maskinsikkerhed ApS er Danmarks største og fagligt stærkeste rådgivende ingeniørfirma inden for maskinsikkerhed og CE-mærkning.

Vi tilbyder uafhængig rådgivning om:

 • CE-mærkning
 • Design af produktionsvenlige sikringsløsninger
 • Risikovurderinger
 • Dokumentation og brugsanvisninger
 • Indkøb af sikre maskiner
 • El og sikre styresystemer til maskiner
 • ATEX: zoneklassificering og eksplosionssikring
 • Trykudstyr
 • Ergonomisk korrekt design af maskiner
 • Maskiner til udlandet
 • Juridisk assistance og sagsbehandling

Vi tilbyder også undervisning i ovenstående - både som åbne kurser og som firmakurser.

Målsætning

Maskinsikkerhed ApS’ mål er at være Danmarks førende rådgiver inden for maskinsikkerhed og CE-mærkning. Vi vil være den foretrukne leverandør af rådgivning inden for maskinsikkerhed og CE-mærkning hos maskinfabrikanter og produktionsvirksomheder i Danmark.

Vores rådgivning er altid baseret på den nyeste viden.

Historien bag Maskinsikkerhed ApS

Firmaets stifter, civilingeniør Hans Morten Henriksen, var i årene 1993 -1996 ansat i Direktoratet for Arbejdstilsynet. Her var hovedarbejdsområdet rådgivning om det maskindirektiv, der trådte endeligt i kraft pr. 1. januar 1995. Hans Morten Henriksen forlod Arbejdstilsynet i 1996, men fik fortsat mange henvendelser om rådgivning inden for Maskindirektivet. Derfor blev virksomheden Maskinsikkerhed ApS stiftet samme år. Siden da er virksomheden vokset, og i dag er der en samlet medarbejderstab på ca. 30 medarbejdere plus freelancere og samarbejdspartnere.

Maskinsikkerhed ApS i dag

Maskinsikkerhed ApS har i dag kontorer i Værløse, Aalborg, Kolding og Odense og ejes og ledes af Hans Morten Henriksen. Maskinsikkerhed ApS leverer fagligt kvalificeret rådgivning til maskinfabrikanter, produktionsvirksomheder og organisationer. Maskinsikkerhed ApS har et klart mål om konstant at være forrest i feltet inden for rådgivning om maskinsikkerhed og CE-mærkning.

Et af Maskinsikkerhed ApS’ fokusområder er indhentning af viden. Derfor deltager Maskinsikkerhed ApS i fortolkning af standarder og er meget aktiv inden for standardiseringsarbejdet, herunder blandt andet deltagelse i ISO-arbejdsgrupperne ”Robotsikkerhed” og ”Sikre styresystemer” (EN ISO 13849-2). Desuden har Maskinsikkerhed ApS formandskabet i både danske og europæiske arbejdsgrupper og deltager aktivt i udarbejdelsen af nye standarder.

Maskinsikkerhed ApS har tæt kontakt til både myndigheder, institutter og kolleger i Danmark og udlandet.

Vores kunder

Maskinsikkerhed ApS rådgiver både store og små virksomheder lige fra den største koncern til den mindste smedevirksomhed. Maskinsikkerhed ApS både kan og vil yde den enkelte kunde den bedste rådgivning.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ring til os på telefon 44 47 31 56
eller skriv til info@maskinsikkerhed.dk
Få et godt råd gratis.
Meget kan ordnes på 5 minutter.