Mød os på DIRA Business 2018 d. 22. november i Odense og få opdateret din viden om sikkerhed og robotter
12 november, 2018
Rabat på ATEX-kurser i 2019
10 januar, 2019

OFFENTLIG HØRING OM NY STANDARD FOR HYGIEJNISK DESIGN AF MASKINER

Forslag til ny nordisk standard for hygiejnisk design af maskiner til behandling af kød og fisk er sendt i høring.

Dansk Standard har, sammen med kolleger i Island og Norge, sendt et forslag til en ny nordisk standard i høring.

I første omgang skal standarden kunne bruges som et aftalegrundlag ved køb og salg af fødevaremaskiner. Senere er det målet, at standarden skal indgå i det fremtidige internationale arbejde med udarbejdelse af en ny generation af standarder for hygiejnisk design i ISO. Målet for de kommende standarder er at have en serie ISO-standarder, der også er harmoniseret som Maskindirektivets minimumskrav til hygiejnisk design af fødevaremaskiner.

Maskinsikkerhed ApS' Hans Morten Henriksen har været hovedforfatter til forslaget til nordisk standard, repræsenterer Dansk Standard i det internationale arbejde.

Kommentarer til den nordiske standard kan sendes til Dansk Standards Søren Nielsen på sn@ds.dk , mærket Kommentarer til nordisk hygiejnestandard.

Evt spørgsmål kan også rettes til Maskinsikkerhed ApS' Hans Morten Henriksen på hmh@maskinsikkerhed.dk eller tlf 22100671. Og vil du have indflydelse på fremtidens standarder for hygiejnisk design af fødevaremaskiner, eller bare følge arbejdet tæt, kan det ske i Dansk Standards udvalg S-246 Fødevare- og pakkemaskiner.

Kontakt sekretær Søren Nielsen eller formand Hans Morten Henriksen.

Læs mere på Dansk Standards hjemmeside