Guiden til Maskindirektivet er opdateret pr. oktober 2019
7 januar, 2020
Harmonisering af nye standarder pr. 1 april 2020
6 april, 2020

Svejsehuset har fået IDA’s Industri 4.0-pris

Det er glædeligt at se at en nytænkende virksomhed kan opnå både vækst og glade kunder, og en præmie, ved at vove sig ud i nye områder.

Svejsehuset bruger en kollaborativ robot til at svejse, uden nogen form for sikkerhedsafskærmning. Det kræver en rigtig god risikovurdering og en tilsvarende god brugsanvisning. Maskinsikkerhed ApS var med til at godkende projektet og ønsker Svejsehuset stort tillykke.

Maskinsikkerhed ApS’ projektleder Erik Grundahl: ”De var kommet rigtigt langt i Svejsehuset, så da de bad om en gennemgang var det kun mindre opdateringer, der var brug for, før vi kunne stå inde for hele deres projekt. Det er nu aftalt, at vi fremover skal sikre, at nye regler og krav bliver indført, så Svejsehusets løsninger til enhver tid er tidsvarende”.

Læs mere om projektet her

Skal vi også holde øje for dig?

Flere virksomheder har bedt Maskinsikkerhed ApS om, på vores kundes vegne, at holde øje med, hvad der kommer af relevant nyt for virksomhedens maskiner.

Det kan være, at vi skal holde øje med om der er nye relevante standarder, og når vi har lavet et bibliotek over hvilke standarder virksomheden skal have, kan vi sørge for at biblioteket altid er opdateret med de harmoniserede standarder.

Det kan også være, at vi skal holde øje med, om der er nyt i nogle konkrete standarder, eller endnu bedre: Om der er nyt på vej, så virksomheden skal justere sin produktudvikling, eller evt. lave indsigelser til standarden. Ofte kan man nogenlunde se, hvordan en ny standard ender, allerede 2 år før den bliver harmoniseret, og du skal forvente at dine konkurrenter kender kravene, og er klar med deres nye produkter når standarden kommer.

Maskinsikkerhed ApS er med i flere standardiseringsgrupper som ISO TC 199 Generel maskinsikkerhed (ISO 12100, ISO 13849-x, Nødstop mv), ISO Robotter, CEN Fødevaremaskiner, CEN/ISO Pakkemaskiner og ISO Trucks, og har erfaring fra andre grupper også.

Kontakt os angående vurdering af dine behov samt priser.