fbpx
Introduktion til CE-mærkning (l)
15 august, 2019
Lær at skrive en risikovurdering jf. Maskindirektivet (lll)
15 august, 2019

CE-mærkning af maskiner og anlæg (ll)

DKK 3.450,00

På kurset gennemgår vi regelgrundlaget for indretning af maskiner og CE-mærkning med fokus på anlæg, hvor der indgår flere maskiner eller delmaskiner, og på ombygning eller sammenbygning af maskiner og importerede maskiner. Du lærer blandt andet, hvilke ændringer der er væsentlige,  og hvad der kræver CE-mærkning.

Kursusindhold

På kurset lærer du at skelne mellem en væsentlig og ikke-væsentlig ændring af en maskine, hvornår det kræver fornyet CE-mærkning, hvordan ændringer dokumenteres, og hvad du skal være opmærksom på. Sidst, men ikke mindst, kommer vi ind på specielle forhold i Maskindirektivets regler og hvilke regelgrundlag, du skal holde dig opdateret i, så du og din virksomhed kan handle ansvarligt.

  • De væsentligste krav i Maskindirektivet og nogle af de vigtigste standarder: Bygning, sammenbygning, ombygning og ændring af både nye og gamle maskiner – ansvar, opgaver og praktiske råd.
  • Krav til sikker indretning under indkøring, fejlsøgning og -afhjælpning samt rengøring: Hvad må fabrikantens ”eget uddannede personale”? Hvad må brugerens uddannede personale? Hvornår er en maskine ”taget i brug”?
  • Køb og salg af maskiner: Effektiv anvendelse af begrebet ”delmaskiner” ved køb og salg. Køb af maskiner udenfor EØS – ansvar, opgaver og praktiske råd.
  • Maskiner under Bilag IV, kaldet ”særligt farlige maskiner”: Hvornår er man omfattet, og hvad medfører det? Ansvar og opgaver ved ombygning, belyst med eksempler.
  • Standarder med krav, som de fleste fabrikanter og produktionsvirksomheder bør kende

Pakketilbud

CE-mærkning del I-III tilbydes som en samlet pakke. Ved at tage alle tre kurser er du godt dækket ind til selv at begynde på at lave dine risikovurderinger, erklæringer og anden dokumentation.

Ved samlet køb tilbydes ca. 15 % rabat. Pris: DKK 8.600,- ekskl. moms.

Deltagere

Kurset er for dig, der arbejder med maskiner og/eller deltager i ombygning og sammenbygning af maskiner til produktionslinjer og lign.

Du skal have et basalt kendskab til Maskindirektivet og CE-mærkning, for eksempel ved at have deltaget i vores kursus: ”Introduktion til CE-mærkning”.

Det er en forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

Dato

04. marts 2020, Aalborg, 09. oktober 2019, Ballerup, 11. marts 2020, Middelfart, 23. oktober 2019, Aalborg, 26. februar 2020, Ballerup, 30. oktober 2019, Middelfart