Klippekort 20 timer
12 januar, 2020
Online kursus i brugsanvisninger (webinar/dialog/øvelser)
16 april, 2020

Elektriske installationer og el-udstyr i ATEX-zoner

DKK 4.250,00

I ATEX-zoner skal elektriske installationer og valg af udstyr udføres efter DS/EN 60079-14. Dette kursus giver indblik i, hvilke krav der stilles, og hvilke løsninger der anvendes ved elinstallationer i ATEX-zoner, hvordan det rigtige materiel vælges, og hvordan inspektion og vedligehold af elinstallationer i ATEX-zoner udføres. Varighed 9.00 – 15.30 ( Kan variere )

 

Kurset kan også tilbydes som online undervisning. Kontakt kursuskontoret for at høre mere.

Kursus@maskinsikkerhed.dk

Kategori:

Kursusindhold

Kursusindhold

Ifølge bekendtgørelse nr. 1082 af 12/07/2016 om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer skal elektriske installationer i eksplosionsfarlige områder udføres i overensstemmelse med EN 60079-14, Eksplosive atmosfærer, del 14, Konstruktion, valg og opbygning af elektriske installationer. Det betyder, at DS/EN 60079-14 ikke længere er et valg i forbindelse med udførelsen af elektriske installationer, men et krav!

Kurset giver indblik i, hvilke krav der stilles, og hvilke løsninger der anvendes ved elinstallationer i ATEX-zoner, hvordan det rigtige materiel vælges, og hvordan inspektion og vedligehold af elinstallationer i ATEX-zoner udføres.

Løsningerne skal overholde DS/EN 60079-14 ”Eksplosive atmosfærer – Konstruktion, valg og opbygning af elektriske installationer” samt DS/EN 60079-17 ”Eksplosive atmosfærer – Inspektion og vedligehold af elektriske installationer.”

På kurset gennemgås blandt andet:

  • Eksplosionsteori
  • Valg af udstyr til zoneklassificeret område
  • Mærkning af udstyr – hvordan læses mærkningen?
  • Jording og potentialudligning
  • Kabler og ledningssystemer
  • Krav til personkompetencer
  • Indledende inspektion

Deltagere

Kurset er for dig, som skal indkøbe/udføre nye eller vedligeholde eksisterende elektriske installationer og el-udstyr i ATEX-zoner.

Det er en forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

Cart

Din kurv er tom.