Introduktion til ATEX-reglerne
1 juli, 2019
Design af maskiner og udstyr til ATEX-zoner
1 juli, 2019

Lær at skrive ATEX-APV

kr. 4.550,00

ATEX-APV er en risikovurdering, som skal udfærdiges, hvis der er brandfarligt støv, væsker eller gasser i virksomheden, som kan påvirke sikkerheden i forhold til eksplosionsfare. På kurset gennemgås krav og indhold i ATEX-APV, zone-klassificering, eliminering/begrænsning af zoner, valg af materiel samt udarbejdelse af arbejdstilladelser i ATEX-områder. Varighed 9.00 – 15.30 ( Kan variere )

Kategori:

Kursusindhold

Er der brandfarligt støv, væsker eller gasser i virksomheden, skal sikkerheden vurderes i forhold til eksplosionsfare. Der skal udfærdiges en skriftlig redegørelse for, hvor og hvornår der er en eksplosionsrisiko – en risikovurdering også kaldet ATEX-APV.

På dette kursus får du en grundig gennemgang af krav og indhold i ATEX-APV, zone-klassificering, eliminering/begrænsning af zoner, valg af det rigtige materiel samt udarbejdelse af arbejdstilladelser i ATEX-områder.

Du vil med kursets afslutning være i stand til at skrive en ATEX-APV eventuelt sammen med de nødvendige eksperter, og du kan udarbejde arbejdstilladelser til ATEX-zone.

Regler for eksplosionssikring

  • ATEX-direktiver og de danske regler

ATEX-APV

  • Hvordan vurderes eksplosionsfare?
  • Hvordan sikrer vi imod eksplosion?

Zoneklassifikation

  • Hvordan klassificerer jeg Ex-områderne?
  • Kan jeg begrænse Ex-områderne?

Valg og anvendelse af det rigtige materiel til Ex-områder

  • Valg af det rigtige materiel
  • Udførelse af installationer
  • Eftersyn efter installation
  • Reparation af ex-materiel

Deltagere

Kurset er for dig, der skal lave firmaets zone-klassificering og ATEX-APV, eller for dig, der skal udstede arbejdstilladelse til arbejde i ATEX-zoner. Kurset er også for dig, der skal købe eller producere maskiner og udstyr, der skal bruges i eller nær ATEX- zoner.

For at deltage skal du have et grundlæggende kendskab til ATEX-reglerne eksempelvis fra deltagelse i Maskinsikkerhed ApS’ kursus: “Introduktion til ATEX”.

Er du maskinproducent og ønsker viden om design af maskiner/udstyr til placering i ATEX-zoner, anbefaler vi kurset: ”Design af maskiner og udstyr til ATEX-zoner”.

Det er en forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

Afholdelse

Hvis du er interesseret i dette kursus enten separat eller som en del af en pakke, så kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

Kursusbevis

Efter kurset vil du modtage et digitalt kursusbevis igennem programmet Diplomasafe. Du vil ved tilsendelse af kursusbeviset få oprettet et login til Diplomasafe, så dit bevis altid vil være gemt online og nemt at finde. Du kan også downloade og printe beviset, hvis du ønsker det.