Introduktion til ATEX-reglerne
1 juli, 2019
Design af maskiner og udstyr til ATEX-zoner
1 juli, 2019

Lær at skrive ATEX-APV

kr. 4.250,00

ATEX-APV er en risikovurdering, som skal udfærdiges, hvis der er brandfarligt støv, væsker eller gasser i virksomheden, som kan påvirke sikkerheden i forhold til eksplosionsfare. På kurset gennemgås krav og indhold i ATEX-APV, zone-klassificering, eliminering/begrænsning af zoner, valg af materiel samt udarbejdelse af arbejdstilladelser i ATEX-områder. Varighed 9.00 – 15.30 ( Kan variere )

Kategori:

Kursusindhold

Er der brandfarligt støv, væsker eller gasser i virksomheden, skal sikkerheden vurderes i forhold til eksplosionsfare. Der skal udfærdiges en skriftlig redegørelse for, hvor og hvornår der er en eksplosionsrisiko – en risikovurdering også kaldet ATEX-APV.

På dette kursus får du en grundig gennemgang af krav og indhold i ATEX-APV, zone-klassificering, eliminering/begrænsning af zoner, valg af det rigtige materiel samt udarbejdelse af arbejdstilladelser i ATEX-områder.

Du vil med kursets afslutning være i stand til at skrive en ATEX-APV eventuelt sammen med de nødvendige eksperter, og du kan udarbejde arbejdstilladelser til ATEX-zone.

Regler for eksplosionssikring

  • ATEX-direktiver og de danske regler

ATEX-APV

  • Hvordan vurderes eksplosionsfare?
  • Hvordan sikrer vi imod eksplosion?

Zoneklassifikation

  • Hvordan klassificerer jeg Ex-områderne?
  • Kan jeg begrænse Ex-områderne?

Valg og anvendelse af det rigtige materiel til Ex-områder

  • Valg af det rigtige materiel
  • Udførelse af installationer
  • Eftersyn efter installation
  • Reparation af ex-materiel

Deltagere

Kurset er for dig, der skal lave firmaets zone-klassificering og ATEX-APV, eller for dig, der skal udstede arbejdstilladelse til arbejde i ATEX-zoner. Kurset er også for dig, der skal købe eller producere maskiner og udstyr, der skal bruges i eller nær ATEX- zoner.

For at deltage skal du have et grundlæggende kendskab til ATEX-reglerne eksempelvis fra deltagelse i Maskinsikkerhed ApS’ kursus: “Introduktion til ATEX”.

Er du maskinproducent og ønsker viden om design af maskiner/udstyr til placering i ATEX-zoner, anbefaler vi kurset: ”Design af maskiner og udstyr til ATEX-zoner”.

Det er en forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

Afholdelse

Hvis du er interesseret i dette kursus enten separat eller som en del af en pakke, så kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.