Lær at skrive en risikovurdering jf. Maskindirektivet (lll)
15 august, 2019
CE-mærkning af bygningsautomatik
15 august, 2019

Risikovurdering af ændringer på maskiner og anlæg

kr. 3.800,00

Arbejdstilsynet kræver, at ændringer, tilpasninger og ombygninger på maskiner og anlæg risikovurderes skriftligt, at anden nødvendig dokumentation er til stede, og at brugsanvisningen er opdateret. På dette kursus lærer du at lave dokumentationen nemt og hurtigt og endnu bedre: At bruge risikovurderingen til at bygge rigtigt og gennemtænkt fra starten. Varighed 9.00 – 15.30 (Kan variere)

Dette kursus har ingen fast dato. Der vil blive fundet en dato ved interesse fra 5 deltagere. Hvis du kender nogen der kunne være interesseret i at deltage, så kan vi hjælpes ad med hurtigere at få sat en dato for kurset. Konkakt kursusleder for at tilmelde sig vores interesseliste på 22 10 78 95 eller pbr@maskinsikkerhed.dk.

Kursusindhold

De fleste produktionsvirksomheder tilpasser, ændrer eller bygger om på maskiner og anlæg. Arbejdstilsynet kræver, at ændringer risikovurderes skriftligt, at anden nødvendig dokumentation er til stede, og at brugsanvisningen er opdateret.

På kurset får du overblik over dit ansvar og dine opgaver, når du tilpasser, ændrer eller ombygger maskiner.

Kurset er en grundig introduktion til risikovurdering af ændringer, regler og krav, brug af standarder samt ændring af brugsanvisning, teknisk dossier og erklæringer.

  • Baggrund for reglerne og CE-mærkning
  • Relevante CE-mærkningsdirektiver og deres væsentlige krav

Risikovurdering af ændringer:

  • Farekilder
  • Sikringsløsninger
  • Ændringer i det tekniske dossier og brugsanvisning

Overblik over dit ansvar og dine opgaver, når du bygger, tilpasser, ombygger, specificerer eller indkøber maskiner

  • Gennemgang af krav, lovgivning, regler og problemstillinger i forbindelse med ombygninger af maskiner
  • Gode råd om praktisk tilgang til maskindirektivets regler

Deltagere

Kurset er for dig, der i det daglige tilpasser, ændrer eller ombygger eksisterende maskiner og anlæg.

Det er en forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

Kursusbevis

Efter kurset vil du modtage et digitalt kursusbevis igennem programmet Diplomasafe. Du vil ved tilsendelse af kursusbeviset få oprettet et login til Diplomasafe, så dit bevis altid vil være gemt online og nemt at finde. Du kan også downloade og printe beviset, hvis du ønsker det.