Webinar: Aflevering af maskiner under Corona (AFHOLDT d. 21. januar 2021)
17 december, 2020
Webinar: Nyt om ansvar vedr CE-mærkning af maskiner. (AFHOLDT d. 8 september 2021)
14 juni, 2021

Webinar: Maskindirektivets afløser er på vej (AFHOLDT d.16. juni 2021)

EU-Kommissionen har sidst i april udsendt forslag til Maskindirektivets afløser i form af ”Forslag til Forordning om maskinprodukter”.

Tidspunkt: 14:00 (1 time)

Maskinsikkerhed ApS’ direktør Hans Morten Henriksen vil  kort orientere om, hvad vi allerede nu ved om den kommende Maskinforordning, og hvad vi forventer der vil komme til at ske; forventet tidsplan, hovedelementer fra forslaget og hvor der kan forventes justeringer.

Webinaret er afholdt. Se videoen her

EU-Kommissionen har sidst i april udsendt forslag til Maskindirektivets afløser i form af ”Forslag til Forordning om maskinprodukter”.

Maskinsikkerhed ApS’ direktør Hans Morten Henriksen vil på et webinar d. 16. juni 2021 14.00 -14.45 kort orientere om, hvad vi allerede nu ved om den kommende Maskinforordning, og hvad vi forventer der vil komme til at ske; forventet tidsplan, hovedelementer fra forslaget og hvor der kan forventes justeringer.

Nogle af de foreslåede ændringer skal bare tages til efterretning, fx at bilagsnumre foreslås ændret, mens andre ændringer, fx nye krav til typeafprøvning, skal planlægges i rigtig god tid.

Endelig er der punkter, hvor køberne formodentligt vil stille krav om før Forordningen træder i kraft, fx krav om hackersikring.

Desuden fortælles der kort om forslaget til forordningen om AI (Artificial Intelligence) i forbindelse med maskiner, samt dens sammenhæng med forslaget til Maskinforordning.

Målgruppen for webinaret er jer hos maskinfabrikanter og maskinbrugere, der har ansvar for, eller deltager i, jeres virksomheds produktudvikling, jer der har opgaver vedr. CE-mærkning jf. Maskindirektivet og andre interesserede.

Webinaret er afholdt.