Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en gratis skabelon til risikovurdering.Loading

Maskingennemgang

En gennemgang af virksomhedens maskiner kan være nødvendig af flere grunde:

Virksomheden har haft besøg af Arbejdstilsynet, som har påpeget fejl og mangler og evt. udstedt påbud om ændringer af maskinerne.

Maskinerne har været i brug i flere år, og er blevet slidt under anvendelsen.

Maskinerne er blevet produktionsteknisk, teknologisk eller sikkerhedsmæssigt forældede.

Arbejdsgiveren er opmærksom på, at han alene har ansvaret for, at hans maskiner er sikre at anvende.

Vi kan hjælpe dig med maskingennemgang

Brugeren bør med jævne mellemrum foretage en gennemgang af maskinparken. Kun på denne måde kan man sikre sig, at maskinerne lever op til dagens sikkerhedsmæssige krav, og at der ikke er opstået defekter eller fejl og mangler på maskinerne ved ombygning eller brug.

Maskinsikkerhed ApS tilbyder at gennemgå maskinerne i din virksomhed - eventuelt i samarbejde med sikkerhedsorganisationen og en tekniker. Vores erfaringer viser, at når vi som konsulenter tænker højt undervejs, bliver indlæringen meget mere effektiv. På denne måde lærer virksomheden maskinsikkerhed i praksis. Med konsulenten som katalysator bliver sikringsløsningerne aftalt i samarbejde mellem brugerne af maskinerne og de teknikere, der skal gennemføre dem. En besøgsrapport kan ofte anvendes direkte i værkstedet til design af løsningerne.

Dokumentation og brugsanvisning

Maskinsikkerhed ApS gennemgår dokumentation og brugsanvisninger for maskinerne. Både maskiner, som er produceret af leverandøren, og maskiner, som virksomheden selv har ændret eller foretaget en større ombygning af.

Udbedring af mangler

Hvis gennemgangen af maskinerne har påvist sikkerhedsmæssige mangler i forhold til dokumentation, risikovurdering eller brugsanvisning tilbyder vi i samarbejde med virksomheden, at udarbejde en handlingsplan for udbedring af manglerne. På den måde bliver virksomheden selv i stand til at opretholde sikkerhedsniveauet, når konsulenten har løst sin opgave og har forladt virksomheden.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ring til os på telefon 44 47 31 56
eller skriv til info@maskinsikkerhed.dk
Få et godt råd gratis.
Meget kan ordnes på 5 minutter.