Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en gratis skabelon til risikovurdering.Loading

Mekanisk sikring af maskiner

Mange er i tvivl om, hvordan man løser en konkret sikringsopgave på en maskine. Der er f.eks. ofte tvivl om, hvilke krav der gælder for anvendelse og udformning af faste og bevægelige afskærmninger, som skal anvendes til at beskytte maskinoperatøren mod de farer, der er på maskinen.

Her kan Maskinsikkerhed ApS hjælpe, uanset hvilken type maskine det drejer sig om, og uanset hvordan behovet for (yderligere) sikring af maskinen er opstået, dvs. uanset om det er kunden selv, brugerne af maskinen eller Arbejdstilsynet, der har set, at maskinen ikke er sikker at anvende.

Maskinsikkerhed ApS kan - evt. sammen med kunden - lave en inspektion af den pågældende maskine og klarlægge behovet for sikring. Derefter kan Maskinsikkerhed ApS udarbejde en skriftlig rapport, hvor i behovet for sikring klarlægges, og hvor udformning og funktion af afskærmningen er beskrevet.

Med rapporten fra Maskinsikkerhed ApS kan kunden henvende sig til en virksomhed, som er i stand til at fremstille den foreslåede afskærmning og på den måde sikre maskinen, så den lever op til både maskindirektivets og Arbejdstilsynets krav.

Nogle kunder klarer sig uden den skriftlige rapport, f.eks. fordi de selv har en smedeafdeling, som er i stand til at konstruere afskærmningen på baggrund af et møde med Maskinsikkerhed ApS.

Denne rådgivning med eller uden rapport - kan Maskinsikkerhed ApS naturligvis også give, når det drejer sig om ældre maskiner fra før 1995. Disse maskiner er ikke omfattet af Maskindirektivet, men skal naturligvis være lige så sikre at anvende som nyfremstillede maskiner.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Ring til os på telefon 44 47 31 56
eller skriv til info@maskinsikkerhed.dk
Få et godt råd gratis.
Meget kan ordnes på 5 minutter.